Thursday, October 1, 2020

Dag 19 - Scala Dei Turchi

Eigenlijk zouden we vandaag in Caltabellota overnachten, een klein schilderachtig bergdorpje. Na een rit van 2 uur bleek het echter helemaal niet zo schilderachtig te zijn. Zowat elke straat in het dorp bleek opengebroken en ons bed & breakfast lag helemaal boven in. We moesten daarom de auto onderaan het dorp parkeren en naar boven klimmen. Het leek ons wel slim om eerst eens te gaan kijken hoe ver het was. Buiten adem kwamen we na een flinke klim bij ons adresje aan. Onderweg bleken alle restaurants en barretjes gesloten, vanwege de werkzaamheden. We waren dan ook de enige toeristen in het dorp. Ondertussen was het ook nog eens koud en mistig geworden. 

Na een kort overleg hebben we besloten om een andere plek te zoeken om te overnachten. Arny had al snel een plannetje om te logeren bij de Scala Dei Turchi, dit zijn witte krijtrotsen met een prachtig strand. Overigens beteken de naam Turkse trappen, de foto hieronder laat zien hoe ze aan hun naam komen. Schijnbaar zijn hier ooit de Moren geland om Sicilie te veroveren.



Na even zoeken op internet met onze telefoon vonden we een vakantiehuisje dat nog vrij was en met onze Geniuskorting via booking.com plus de last minute korting kregen we ook nog eens bijna 75% korting. Omgeboekt dus! Was wel weer een uurtje  verder rijden, maar toen we er aan kwamen bleek het wel de moeite waard. De eigenaar was een superleuke vent, die helaas geen woord Engels sprak. Maar met behulp van de vertaalmodus van onze telefoons hebben we toch een gezellig gesprek kunnen voeren. Het huisje moest nog wel gepoets worden, dus Arny is ondertussen maar even een kijkje gaan nemen op het strand. 



S'avonds kregen we als bonus ook nog eens een waanzinnig mooie zonsondergang kado! Door de mooie rotspartijen op het strand leek het af en toe wel of we in IJsland beland waren. Kortom een zeer goede beslissing om wederom van locatie te veranderen. 




No comments:

Post a Comment