Monday, October 12, 2020

Dag 28 - We zijn weer thuis!

 Rond middernacht waren we weer thuis in Venlo. Te laat om nog even de stad in te gaan, bovendien moet de horeca hier om 22 uur de deuren sluiten vanwege de covid 19 maatregelen. Vandaar dat we na Rumble uit het pension gehaald te hebben en een kort bezoekje aan Arny's ma, ons traditioneel glaasje Guinnes maar naar zondagmiddag hebben verplaatst. 

Het valt ons wel op hoe laconiek er hier met de corona-maatregelen omgegaan wordt. Op Sicilie loopt iedereen de hele dag met een mondkapje. Op het vliegveld krijg je zelfs een bekeuring als je het even afdoet (mits je geen slokje wijn of espresso wilt nemen). 

Ondanks dat Italianen, en vooral Sicilianen bekend staan, als een ongeregeld zooitje volk dat niets van overheden wil aannemen (wat wil je als je Berlusconi zoveel jaar als ministerpresident hebt gehad en de huidige MP letterlijk een clown is). Ze houden zich wel netjes aan de corona-regels! De verkeersregels, dat is een compleet ander verhaal ;-)

Laten we hopen dat er snel een vaccin komt en we weer gewoon normaal kunnen reizen, al vrezen we dat 'normaal' er niet meer in zit. Net als de veiligheidsmaatregelen die na 9-11 zijn ingevoerd, toen we onze huwelijksreis naar de USA hadden geboekt, zal dit nog wel een tijdje het reizen bemoeilijken. 



No comments:

Post a Comment