Wednesday, October 7, 2020

Dag 25 - Syracuse

 Na een ritje van net geen uur zijn we vanuit Noto naar Syracuse gereden. In de oudheid was Syracuse de grootste stad van het Griekse rijk, zelfs groter dan Athene. Ook tijdens de Romeinse overheersing was het een grote metropool.

de stad is echter ook getroffen door de aardbevingen in de 17e eeuwe en is deels weer opgebouwd in barokstijl. Helaas zijn de restauratiewerkzaamheden nog niet zo ver gevorderd als in Noto. Vooral ons stadsdeel op het eiland Ortigigia staat nog grotendeels in de steigers. 




Dit is ons laatste logeeradresje van deze reis en we hebben dan ook weer eens gekozen voor een bijzondere locatie. In een van de opgeknapte palazzo's hebben we een apartementje van 2 verdiepingen, met een mooie wenteltrap. Boven 2 slaapkamers en we hebben een grote keuken, zithoek en 2 badkamers! De 3 balkonnetjes kijken uit op de bedrijve dagmarkt die elke weekdag in de ochtend wordt gehouden. Naast de deur liggen de overblijfselen van de oude Apollo tempel. 

We konden echter pas om 15 uur in het huisje terecht en aangezien we de fotospullen en laptoptas niet in de auto wilden laten hebben we maar een terrasje gezocht aan het water om even lekker te genieten van het zonnetje en het uitzicht. 

We blijven hier 4 nachten, dus alle tijd om het stadje en het nabije archeologische park en museum te bezichtingen...






No comments:

Post a Comment