Thursday, October 1, 2020

Dag 18 - Marsala

 Tussen Trapani en Marsala, onze bestemming van vandaag, liggen enorme zoutpannen. Hier word nog steeds zout gewonnen uit zee water. In het midden staat een klein leuk museumpje met een opgeknapte molen. En natuurlijk werd het ook als achtergrond gebruikt voor bruidsfoto's. Vanaf dag 1 van deze trip zijn we elke dag wel getuige van een bruiloftfotoshoot. Maar deze waren wel zeer irritant, om het prille echtpaar circelden maar liefst 4 fotografen en liepen Arny dus telkens oor het beeld. 




We hebben het museum daarom maar snel verlaten en zijn doorgereden naar Marsala. Wat een compleet andere stad bleek te zijn dan Trapani. De mensen waren er super aardig en behulpzaam. De stad zelf is zeer schoon en mooi gerestaureerd. Zo loop je in het historisch centrum over marmeren trottoir tegels. Ook ons logieadresje was prachtig. We hadden een historische pallazzo voor ons alleen. Aangezien we de enige gasten waren. Onze kamer lag boven op het gigantische dakterras (met jacuzzi). De ideale plek om een flesje lokale wijn soldaat te maken. Marsala staat nm bekend om zijn lekkere wijnen. Vooral de naar de stad genoemde Marsalawijn is wereld beroemd. Het is een kruising tussen port en sherry en ooit bedacht door een Engelsman die graag een portachtige wijn wilde verkopen aan de Britse marine. Destijds hadden de matrozen namelijk recht op één glas wijn per dag, maar om de wijn goed te houden tijdens de lange zeetochten, werd deze verrijkt met pure alcohol. 

Als je door de stad slentert lijkt elke in elk tweede huis een enoteca (wijnbarretje) te zitten. Arny had er eentje in de reisgidsen gevonden waar je ook lekker kon eten. De lunch beviel onder dermate goed, dat we er s'avond nog eens gegeten hebben. Overheerlijke vispasta!











No comments:

Post a Comment