Tuesday, September 29, 2020

Dag 17 - Erice

Na 2 dagen Trapani hing ons de stad de strot uit.... Letterlijk! We zijn toch echt meer van de kleine dorpjes! En toen kreeg Arny het lumineuze idee om ons geplande bezoekje aan Erice te verlengen met een overnachting. Dus ff op internet zoeken naar een leuk logeer adresje (we betaalden in Trapani maar 30 euro voor ons apartementje per nacht, dus het verlies was te overzien). Vond meneer een luxe studio in een voormalig klooster, inclusief luxe badkamer (groter dan ons apartementje in Trapani, met jacuzi, giga-walk-in douche), slaapkamer en huiskamer. Voor nog minder de helft van het geld wat het normaal kost... Tja een booking.com 'Genius' lidmaatschap toch echt zijn voordelen, vooral bij last minute bookings! 


En Erice is echt geweldig! Het lijkt wel een western stadje boven op de berg! Je loopt de hele tijd Ennio Morricone film-tunes te fluiten! Meer dan 60 kerkjes en tig kastelen, smalle steegjes, leuke restaurantjes, barretjes en de beste pasticeria's (banketbakkerijtjes) ter wereld. De historie hiervan is dat Maria Gramatico als jong meisje naar de nonnen werd gestuurd om de kunst van de gebakjes bakken te leren. Van zonsopgang tot zonsondergang heeft ze deeg staan kneden, mocht uiteindelijk de recepten leren en is toen het klooster uit gevlucht om in Erice een pasticeria te beginnen. Ze heeft het vak ook aan haar neefje geleerd, waar we uiteindelijk de heerlijkste gebakjes hebben gegeten.





Daarna even heerlijk verdwaald in de steegjes van het stadje, na een wijntje hier en daar. En ondertussen maar scenes uit bekende en minder bekende Spaghetti-westerns naspelen met de nodige soundtracks fluitend. Ook nog ff het kasteeltje bezocht, maar helaas mochten we niet de binnenruimten bezoeken vanwege Covid en zo. 

Gegeten in een klein leuk restaurantje, aanbevolen door de receptioniste van ons kloostertje. Zag er uit als een authentieke Mexicaanse kroeg, maar het waren toch echt locale gerechten. 












En als je dan rond zonsondergang richting zonsondergang kijkt, dan denk je echt, wat een geniaal idee om gewoon in Erice te blijven slapen! Geen toeterende auto's, nee helemaal geen auto's, want die mogen het stadje niet in! Geen rokende poetsvrouwen voor je raam s'ochtends vroeg om 7 uur tegen haar zoon beginnen te schreeuwen via de telefoon.... Ach op weg hierheen hebben we weer een sterk staaltje van een a-sociale chaufeur gezien. Als Arny net niet van te voren de rijlaan had gewisseld, hadden we hier nu niet gezeten! Idiote vent van minstens 80 jaar in een Audi haalt Arny van rechts in (auto heeft geen enkele plek waar geen deuken of krassen staan). Arny zegt nog 'dat gaat fout, want die vent zit te appen achter het stuur'. En 'BAM!' hij knalt gewoon met minstens 70 km/u op een splinternieuwe VW-polo! En je mocht daar maar 30! Vervolgens stapt het meisje uit, hij blijft maar appen. Wil nog niet eens uitstappen om de schade te zien die hij veroorzaakt heeft. Sterker nog, we zien nog net in onze achteruitkijkspiegels dat hij al redelijk snel rechts afslaat terwijl het arme meisje probeerd foto's te maken met haar telefoon van zijn kenteken en de situatie....

Kortom het is heerlijk hier in Erice... hieronder een foto van waar we gisteren zaten, die punt in de zee, dat is oude stad van Trapani!


Dus terwijl de aso's elkaar afmaken in de stad hieronder.... trekken wij maar maar weer een lekker flesje wijn open, met een nog lekkere liqorise likeurtje en laten onze jacuzzi maar eens vollopen! Yep, de vakantie is echt begonnen!












No comments:

Post a Comment