Monday, September 28, 2020

Dag 16 - Trapani

 Ach, soms ontwikkel je een haat-liefde verhouding met een stadje. Zo ook met Trapani. Aan de ene kant de asociale met goud behangen aso's en hun dikke BMW's, nee we noemen het M-woord niet! Aan de andere kant de hard-werkende ondernemers die elke dag hun envellopje met 'pizzo'(beschermingsgeld) aan de 'M' moeten afdragen. Leukste is nog het garageboxje tegenover ons huisje waar je voor 5 euro een heerlijke Grillo witte wijn per fles kunt halen en ook nog elke keer een borrel voor noppes krijgt aangeboden. De lokale alcoholisten moet je dan maar even voor lief nemen die er al rond 8 uur hun eerste biertje, borrel of wijntje drinken voordat ze naar het werk gaan. De eigenaar begroet ons iedere keer als zijn eigen kinderen, ook als we niets kopen...

Vandaag maar eens een rondje wat duurdere enoteca's gedaan in onze buurt. Al valt het met de prijs bij de meeste wel mee, stuk goedkoper glaasje wijn dan in Venlo. En ook kwalitatief een stuk beter. De leukste was er eentje die een paar deur verder ligt van ons verblijfje en waar ze niet eens plaats hebben voor een terras. Je krijgt gewoon een kussentje om op te zitten, op de stoep die niet breder is dan 40 cm. Maar de wijn komt rechtstreeks uit het vat en kost niet meer dan 2,50 per glas!

Daarna was het tijd om de zonsondergang te gaan bewonderen, mooie lucht vanavond, dus naar Torre de Ligny een verdedingstoren aan het uiterste puntje van de stad. Zoals gezegd mooie lucht en een wilde zee, de kans voor mooie foto's. Lukte redelijk dachten we zo, ondanks de wijntjes. 

Helaas was de lesbo-lounge bar aan de haven waar we al enkele dagen naar op zoek waren gesloten. De eigenaresse was op huwelijksreis met haar man (!?!). Nu zijn we redelijk genderneutraal, maar ook hier ruikt het een beetje viesch naar de 'M'. 
Daarom maar naar nummer 2 van de beste 'restaurants' anex enoteca in Trapani. Inderdaad, zeer goede wijn, ook lekker eten. Maar niet echt restaurant, meer tapas. Maar zoals gezegd wel heel erg lekker en na zoveel dagen pasta en pizza ben je blij als je eens wat anders krijgt!

Overigens absurd hoeveel mensen er hier op de been zijn in de cafe's en restaurants op een maandagavond. Het lijkt wel weekend!









No comments:

Post a Comment