Saturday, September 26, 2020

Dag 14 - Scopello

Na de vermoeiende en stressvolle rit, hoefden we vandaag maar 20 minuten naar onze volgende bestemming te rijden, Scopello. Het ligt aan de voet van het oudste nationale natuurpark van SiciliĆ«, maar vanwege de weersverwachting hebben besloten om maar niet een wandeling van 4 uur te maken door de natuur. Maar de Tonnara de Scopello, dat net onder het dorpje ligt en wat we vanuit ons balkonnetje mooi kunnen zien liggen. 


(ons balkon is rechts op de hoek)

Er zijn hier diverse films opgenomen, waaronder de Hollywoodhit Oceans Twelve met o.a. Brad Pitt en George Clooney. Het is een oude tonijnhaventje met alle bijbehorende gebouwen en zelfs een kapelletje. Helaas mocht je de Tonnara alleen met gids bezoeken en was het heel onduidelijk in welke taal de tour gegeven zou worden. De gids sprak ons in eerste instantie aan in het Engels, dus we dachten dat wel goed zaten. Nee helaas, we werden in een groep Italianen van 25 Italianen gepropt, terwijl het maximum aantal in deze Corona-tijden maar 14 was. 
Geen fl*kker verstaan van de gids en na een half uur hadden we er genoeg van. Lekker even aan het haventje gezeten, totdat het begon te regenen. Dat gebeurd George Clooney nou nooit als hij in Italie is!

Gelukkig maar een kort buitje en na een lange klim terug naar het dorp hebben we de namiddag verbracht op een prachtig pleintje waar je zo een mooie western kunt opnemen. In het midden staat een eeuwenoude eucalyptusboom, die heerlijk ruikt. En op sommige terrasjes groeien de limoenen en citroenen aan de bomen. 







No comments:

Post a Comment