Wednesday, September 23, 2020

Dag 10 - Cefalu, de wijnbartour!

Vandaag maar eens wat ander gedaan, of eigenlijk iets minder kieskeurig dan de vorige dagen. Een echte wijnbartour! Begonnen in de sjieke enoteca Le Petit Tonneau (que? parlez francais?). Waar een lekker flesje grillo combineerden met een lekker lunch met een mix van verschillende soorten bruchetta's (stukjes stokbrood met verse tomaten, pesto of ander beleg). Supper lekker. Bovendien hadden we het geluk dat we op hun exclusieve terras mochten zitten, wat bestaat uit een van de originele bogen van de oude stadsmuur, met prachtig uitzicht op de baai van Cefalu. 





Daarna naar Deja Vu in de 
Via Carlo Ortolani di Bordonaro, een straatje wat bekend staat om de hoeveelheid restaurantjes en barretjes. Niet allemaal van een goede reputatie overigens, volgens vele reisgidsen. Deja Vu was wel een aanrader, zeer leuke gastdame. We hebben zo'n 2 tot 3 bruiloften langs zien komen, de straat was daarna heel schoon van alle lange bruidsslepen. Alleen nam een Deens koppeltje het tafeltje naast ons in bezit en toen begon het kettingroken. 

Na 3 waarschuwingen van Arny richting de asso, zijn we dan toch maar opgestaan en gegaan. Anders hadden we ook nog een ouderwetse Italiaans kroeggevecht gehad. 

Lichtelijk verhit hadden we weinig zin om lang te zoeken naar een restaurantje, maar toen bleek de pub naast ons apartementje eindelijk open te zijn. En ze serveerden heerlijke hamburgers. Daarom maar even wat ander gegeten dan Italiaans, Arny een heerlijke Angus Beef burger met gorgonzola en Caro een paarden (!) burger. Paardenvlees blijkt heel mals en zoet te zijn. Perfect voor Caro dus (sorry Libby). 

Na nog een wijntje op ons prachtige dakterras zijn we maar eens vroeg naar bed gegaan.

No comments:

Post a Comment