Tuesday, September 22, 2020

Dag 9 - Cefalu.... Ja nog steeds!

 Dag 9 - Cefalu

We gaan steeds meer lijken op onze gastheren en dames. Alles lekker rustig aan, af en toe een hapje en een drankje en je nergens druk om maken. En och die mondkapjes, daar wen je ook aan. Al is het af en toe niet fijn in de hete zon, vooral als je een baard en snor hebt zoals Caro.... Ehm Arny dus!



We hebben alle steegjes verkend die we nog niet gezien hadden, veel leuke winkeltjes ontdekt, maar nix gekocht. Alleen af en toe een biertje, wijntje of een granite. Dat laatste is Caro's favoriet aan het worden. Een soort van ijsje die je hier in alle smaken kunt krijgen, van pistache, amandel tot koffie en alles wat tussen in zit. 

Tussendoor nog even kennisgemaakt met 'Verhuisbedrijf de dronken scooter'. Zitten we op een terrasje, lekker te genieten van een drankje. Begint een meneer een scooter helemaal vol te stouwen met allerlei spullen uit een huisje. Ondertussen lurkend aan een fles grappa. Die moest schijnbaar op, want het paste echt niet meer op de scooter! We hebben vervolgens geen ambulance of andere sirenes gehoord, dus het schijnt wel goed gekomen te zijn met de verhuizing....


Rond de namiddag begon zich een onweersbui aan de horizon samen te brouwen. Mooie luchten, vooral voor panofotografie. Al is het niet echt slim om met een dreigend onweer op een dakterras te gaan staan, maar Arny leeft nog, dus alles is goed gegaan ;-)



Tegen de avond zijn we naar de andere kant van de grote berg die boven Cefalu torent gelopen, naar een klein, geheim, restaurantje, waar schijnbaar alleen de lokale bevolking van weet. Voor Arny een zelfgemaakte pasta met pistache, garnalen en verse safraan. Caro een bordje verse pasta met zwaardvis en aubergine. Als daarna de bliksem was ingeslagen, waren we zeer gelukkig gestorven! Zo ontzettend lekker! Na een Ferne Branca voor Arny en een pistache mousse voor Caro zijn we moe en voldaan terug geslenterd naar ons paleisje! Na wel nog even een flesje wijn gekocht te hebben voor op ons prachtig dakterras!








No comments:

Post a Comment